Грижа и одржување на распрскувачи на стрели

2024-07-18

Распрскувачот на бум е главно составен од пиштол за прскање, прачка за прскање, течен систем, систем за рефлукс, систем за електрична контрола, следново е одржување и одржување на опремата:


Придржувајте се до секојдневното одржување. Навремено исчистете ги остатоците акумулирани во машината за стерилизација за да избегнете затнување; не дозволувајте течноста за прскање да истече во жицата за да избегнете влага или краток спој на опремата.


Вршете редовно одржување на опремата. Навремено проверете ја бравата, шипката за прскање, пумпата и другите важни делови од проблемот, исчистете ја или заменете ја млазницата, пиштолот за прскање, заптивниот прстен и другите делови што носат.


Проверете дали системот за кола за течност работи правилно. Редовно менувајте го филтерот за да избегнете блокирање на пумпата од остатоци, во спротивно тоа ќе влијае на ефектот на прскање и ќе го скрати животниот век на опремата.


Проверете го системот за електрична контрола. Редовно проверувајте дали жиците на жиците и електричната опрема се нормални, дали прекинувачот за напојување е вклучен, дали сензорот работи нормално и дали опремата има функција за рано предупредување.


Редовно одржување на хидрауличниот систем: исчистете го хидрауличниот резервоар, преземете мерки против 'рѓа и одвлажнување за да избегнете стареење на хидрауличните компоненти и избегнувајте истекување масло и дамки од масло кои влијаат на ефектот на употреба и околината.


Накратко, за да се продолжи работниот век на распрскувачот на бравата, неопходно е да се внимава на секојдневното одржување, редовно да се проверува нормалното на течното коло и електричниот систем и навремено да се справуваат со постоечките проблеми за да се обезбедат перформанси и стабилност на опремата. Ако наидете на посложени проблеми, можете да побарате од професионалните работници за одржување да поправат или одржуваат.



X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy